Futbalisti Spartaka Trnava zvíťazili nad Prešovom 2:1

16.03.2013 Celý región

Trnava 16. marca (TASR) - Domáci začali útočne a prešovský brankár Diviš musel v prvej 10-minútovke zasahovať po hlavičke Schranza a strele Kaščáka spoza 16-tky. Po štvrťhodine hry pohrozili Prešovčania, ale po rohovom kope hlavičkoval Petráš vedľa bránky. Potom prišli chvíle Tomačeka, ktorý ohrozil prešovskú bránku tvrdou strelou z diaľky a prízemnou strelou z priameho kopu. V 37. minúte mal unikajúci Novák dobrú príležitosť, ale z uhla bránku netrafil. Z následného protiútoku platilo nedáš-dostaneš, keď sa lopta ocitla v 16-tke Prešova, hosťujúci obrancovia ju nestihli odkopnúť a Schranz prízemnou strelou otvoril skóre stretnutia. V poslednej minúte polčasu mohli domáci zvýšiť, ale po rohovom kope brankár Diviš zneškodnil strelu Mikoviča i následnú Schranza. Z protiútoku urobil chybu domáci Janečka a Gergel sa rútil sám na Jakubova, ale kľučka mu nevyšla a nepodarilo sa mu premeniť vyloženú šancu.

Začiatok druhého polčasu lepšie vyšiel hosťom, ktorí v 53. minúte vyrovnali na 1:1 po rohu Poliačeka a hlavičke Petráša. Gól hostí povzbudil, no šesť minút po góle boli oslabení o vylúčeného Brezinského, ktorý po faule videl druhú žltú kartu a musel predčasne pod sprchy. V 62. minúte po prihrávke Schranza slabo zakončil Tomaček, no už o minútu sa domáci diváci tešili, keď po centri Schranza hlavou upravil Kaščák na 2:1. Potom mali príležitosť na zvýšenie Mikovič a Tomaček, no svoje šance nevyužili. V 70. minúte nebezpečne vystrelil okolo pravej spojnice Mikovič. Do konca zápasu sa domácim nepodarilo pridať tretí gól, no v nervóznom závere už neinkasovali a tak získali dôležité tri body v boji o záchranu.

Spartak Trnava - 1. FC Tatran Prešov 2:1 (1:0)
Góly: 38. Schranz, 63. Kaščák - 53. Petráš.
Rozhodoval: Hrčka,
ŽK: Brezinský, Bartek, Petráš (všetci Prešov),
ČK: 59. Brezinský,
3434 divákov

Zostavy a striedania:

Trnava: Jakubov - Janečka, Čarnota, Karhan, Grabež - Schranz, Hodúr, Kaščák, Mikovič (71. Ciprys) - Tomaček (89. Sabo), Vyskočil (46. Vlasko)
Prešov: Diviš - Bartek, Krajník, Brezinský, Kolbas - Papaj (76. Bernardo), Gergel, Petráš, Poliaček - Novák, Augustín (46. Marcin)


Hlasy po zápase:

Peter Zelenský, tréner Trnavy: "Vedeli sme, že nás čaká ťažký zápas, pretože sme videli Prešov v Košiciach. Hrali sme nátlakovo a v prvom polčase sme dali gól, škoda, že sa nám nepodarilo pridať i druhý. Po zmene strán hostia vyrovnali a onedlho prišlo vylúčenie, ktorého som sa bál. Predpokladal som, že Prešov bude len brániť, čím nám našu pozíciu sťaží. Našťastie sme dali druhý gól a potom sme Prešov do ničoho nepustili a som rád, že sme získali tri body."

Ladislav Totkovič, tréner Prešova: "Domáci začali nátlakovo, s čím sme počítali. Nedokázali sme podržať loptu a inkasovali sme prvý gól. Škoda, že v závere polčasu nepremenil Gergel veľkú príležitosť, aká by sa mala premieňať. V druhom polčase sme vyrovnali, ale vylúčenie Brezinského nám zabránilo získať v Trnave nejaký bod. Bol to zápas ako na hojdačke."

------------------------
Spartak Myjava – MFK Ružomberok 1:0 (0:0)
Gól: 55. Urgela.
Rozhodoval: Trutz,
ŽK: Bruško, Kukoľ - Greššák,
1250 divákov

Zostavy a striedania:

Myjava : Solnička – Kumančík, Častulín, Černáček, Siva – Kuračka, Bruško (84. Pelegríni), Šulek, Marček, Sládek (77. Kukoľ) – Urgela (90. Kosík)

Ružomberok : Zich – Maslo, Práznovský, Greššák, Janso – Nagy, Lupták (61. Almaský), Bielák, Ďubek, Pekár (44. Mukendi) – Zreľák (87. Lovás)

Kopaničiari urobili pred zápasom všetko preto, aby sa mohol odohrať. A po úvodnom oťukávaní to bol práve domáci tím, ktorý prebral taktovku zápasu. V 6. minúte zacentroval zľava Šulek a Kuračka strieľal nad bránu. V 19. minúte mal dobrú parketu na zakončenie Kuračka z priameho kopu, ale mieril nad Zichovu bránu. Veľkú príležitosť priniesla 23. minúta, to sa po rohu dostal k hlavičke Šulek, ale namieril tesne nad. V 36. minúte pohrozili aj hostia z Ružomberka a z 20 metrov pálil Pekár tesne vedľa Solničkovej brány. V 42. minúte pohrozil ešte strelou s otočky z 18 metrov domáci Urgela do pripraveného Zicha a I. polčas sa tak skončil bez gólov.

Druhý polčas začal herne obdobne ako ten prvý, no 55. minúta už priniesla zmenu skóre. Kuračka vyslal uličkou do úniku Urgelu, ten prepálil Zicha v bráne hostí a zaznamenal svoj prvý gól v myjavskom drese. Aj v ďalších minútach boli kopaničiari lepším tímom, v 64. minúte hlavičkoval po rohu Černáček. V 72. minúte sa do dobrej šance dostával Sládek, ale preváhal správny okamih na zakončenie. Hostia mohli ohroziť domácu bránu v 76. minúte, priamy kop z 18 metrov zahrával Bielák, ale Solnička bol pripravený. V 83. minúte zľava dal spätnú prihrávku agilný Urgela, Bruško tesne minul bránu. O dve minúty zasa šanca domácich, Kukoľ sa pohral s obrancami, obstrelil Zicha, ale mieril do žrde. Domáci tím tak zaknihoval zaslúžene víťazstvo 1:0.

Hlasy po zápase:

Ladislav Šimčo, tréner Ružomberka: "Počas 90 minút sa nevytvorilo veľa gólových príležitostí. Gól sme dostali ani nie zo šance, keď bola zbytočne dvakrát nedôrazne odhlavičkovaná lopta. Vzhľadom k tomu, že šance sa nevytvárali ani na jednej, ani na druhej strane, mužstvo, ktoré dalo gól, vyhralo. My sa musíme zamyslieť. Ísť znova na zem, poctivo trénovať a výsledky sa dostavia. Domácemu mužstvu gratulujem k víťazstvu."

Ladislav Hudec, tréner Myjavy: "Včera sa riešilo, či sa bude hrať alebo nie, koncentrácia bola trochu ťažšia. Vedeli sme, že zápas budú rozhodovať 1-2 momenty. Cez polčas sme si povedali, že treba byť trpezlivý, že tá jedna situácia príde. Každý hráč dal do toho srdce, aj keď to je povinnosť. To, čo sme chceli – potvrdiť tri body z Košíc, sa nám podarilo. Víťazstvo je pre nás veľmi dôležité."
 
__________________
 
Bratislava 16. marca (TASR) - V stretnutí mužstiev, ktoré v jarnej časti súťaže dvakrát neprehrali, začali lepšie domáci. V 10. minúte po sérii prihrávok v šestnástke trafil Hlohovský ľavú žrď brány hostí. Na druhej strane o 9 minút neskôr jednu z mála šancí Dukly nevyužil Slančík. Nebezpečná bola pohotová strela Milinkoviča v 35. minúte, preletela však nad Borošovu bránu.

Hneď po zmene strán nevyužil zaváhanie Kolčáka pri odkope lopty Vrána a bol z toho len 6. rohový kop hostí. To isté platilo aj v 52. minúte, ked Borošovi vypadla lopta z rúk a Peltier nepresne zakončil. V 55. minúte sa dostala po prvý raz na ihrisko nová posila Slovana Soumah. O 11 minút neskôr mal gól na hlave Slančík, ale mieril vedľa. V 75. minúte kopal siedmy rohový kop domáci Milinkovič, odrazená lopta sa dostala k Žofčákovi a od pravej žrde skončila v sieti. V nadstavenom čase sa rútil sám na brankára hostí Halenár, ale brankár Boroš ho nedovolene zastavil a rozhodca ho vylúčil. Do brány sa postavil Slančík a toho z pokutového kopu prekonal Milinkovič.

Slovan Bratislava - Dukla Banská Bystrica 2:0 (0:0)
Góly: 75. Žofčák, 90.+ Milinkovič z pok. kopu. Rozhodoval: Jaška, ŽK: Adámik, ČK: 90.+ Boroš, 1441 divákov.

Zostavy a striedania:

Slovan Bratislava: Kováč - Bagayoko, Gorosito, Kolčák, Lukšík - Kopúnek, Grendel (55. Soumah) - Žofčák (87. Pauschek), Hlohovský (63. Halenár), Milinkovič - Peltier

Dukla Banská Bystrica: Boroš - Gyömbér (86. Savič), Adámik, Teixeira - Turňa, Brašeň (76. B. Ľupták), M. Hlinka, Považanec (59. Pančík), Hučko - Vrána, Slančík

Hlasy po zápase:

Samuel Slovák, tréner Slovana: "Bol to ťažký zápas. Súper bol po dvoch výhrach v psychickej pohode, veľmi dobre bránil. Som veľmi rád, že po slabšom prvom polčase sme sa po zmene strán zlepšili a nakoniec dali zaslúžené dva góly. Ťažšie sme sa rozbiehali, ale druhý polčas už bol kvalitný a hrali sme našu typickú hru."

Norbert Hrnčár, tréner B. Bystrice: "V kabíne zavládol smútok, mali sme pocit, že sme mohli z tohto zápasu vyťažiť viac. Vedeli sme, že Slovan má veľkú kvalitu, ale boli sme schopní väčšinou túto kvalitu eliminovať. Keď však chceme byť na Slovane úspešní, musíme gólové šance premieňať a streliť aspoň gól."

--------------------------------

AS Trenčín – FC ViOn Zlaté Moravce 1:1 (0:1)

V nepríjemnom mrazivom počasí sa hral v Trenčíne od začiatku vcelku atraktívny futbal, ktorý realizovali najmä domáci. Tí sa viackrát v úvodných minútach dostali na dostrel Kuciakovej brány, ale vo finálnej fáze neboli dostatočne dôrazní. Väčšia šanca tak prišla až v 27. minúte, kedy našiel Štefánik z priameho kopu v pokutovom území osamoteného Holúbka, no strela z jeho ľavačky si nenašla cestu do brány. Hostia si počkali na príležitosť do 29. minúty a úspešne ju premenili na gól. Bednárikove zaváhanie v defenzíve využil Hodek, ktorému sa otvoril priestor smerom k bráne a presne umiestnenou strelou k tyči otvoril skóre. O dve minúty neskôr mohli hostia viesť už o dva góly, ale Mészárosova strela opečiatkovala len ľavú žrď Volešákovej brány. Po polčase vyhrávali Zlaté Moravce 1:0.

Trenčania vstúpili aktívne do druhého dejstva, keď si vypracovali hneď po zmene strán dve gólové príležitosti, ktoré však Adi nepremenil. V 51. minúte poslal v pokutovom území Candrák k zemi Čögleya a hlavný rozhodca nariadil pokutový kop. Loptu si na biely bod postavil Holúbek, ale Kuciak smer jeho strely vystihol a penaltu chytil. V nasledujúcich minútach bol Trenčín jasne lepším tímom, ale z množstva šancí Kubíka s Adim domáci gól nevyťažili. Hostia sa dostávali z vlastnej polovice málokedy a keď sa im to podarilo, nebezpečne pôsobil len vysunutý útočník Hodek, ktorý ale sám veľa vody nenamútil. Vyrovnania sa domáci dočkali v 86. minúte. Holúbkov center zľava si sám pre seba spracoval nový muž na ihrisku William a Kuciaka prekonal presnou strelou do protipohybu. V závere mal druhý gól Trenčanov na kopačke ako William, tak aj Štefánik, ale obaja svoje šance trestuhodne zahodili. Trenčín tak doma remizoval so Zlatými Moravcami 1:1.
 
AS Trenčín – FC ViOn Zlaté Moravce 1:1 (0:1)
Góly: 86. William - 29. Hodek. Rozhodoval: Sedlák , ŽK: Čögley - Chren, Candrák, Orávik, 2068 divákov

Zostavy a striedania:

Trenčín: Volešák – Čögley (85. Frimmel) , Da Silva, Bednárik, Mazáň (70. Mazan) – Štefánik, Lobotka, Baez (70. William), Holúbek – Kubík – Adi

Zlaté Moravce: Kuciak – Pavlenda, Majerník, Chren, Pintér – Škriniar, Candrák, Mészáros, Orávik (92. Mihálik) – Hodek, Bernáth (74. Bolinha)

Hlasy po zápase:

Adrián Guľa, tréner Trenčína: "V prvom polčase sme akoby nezvládli očakávania spred zápasu, čo nás trošku rozhodilo. Boli sme pomalší a menej sme otáčali hru. Cez prestávku sme si to vysvetlili a zhodili tak zo seba akúsi psychickú tiaž. Súpera sme zovreli a zápas sme mali otočiť. Futbal je niekedy taký, že ak nepremeníte šance, vráti sa vám to. Chalani však pracovali a dreli. Získaný bod je jedna vec a odvedená práca na ihrisku druhá. Hoci sme smutní, pretože sme chceli vyhrať, dáme hlavy hore a ideme ďalej."

Juraj Jarábek, tréner Zlatých Moraviec: " Musím povedať, že naši chlapci odohrali zápas so srdiečkom. Chválim ich za bojovnosť napriek tomu, akú šírku hracieho kádra v súčasnosti máme. V prvom polčase sme do bodky splnili to, čo sme si povedali. Trenčín začal hrať v druhom dejstve svoju typickú hru a my sme mu nestíhali. V ofenzíve sme neboli vôbec nebezpeční. Myslím si však, že futbal mal všetko, čo mal mať a so získaným bodom sme spokojní."
 
________________________
 
 
Žilina 17. marca (TASR) - Prvý polčas pod Dubňom dlho veľa vzruchu nepriniesol, Žilinčania mali miernu optickú prevahu, ale na vážnejšie príležitosti ju začali premieňať až po polhodine hry. V 30. minút preletel tesne okolo košickej brány projektil z kopačky Bella, o tri minúty neskôr sa opäť Bello dostal k odrazenej lopte po hlavičke Barčíka, ale znova minul. Tesne pred prestávkou mohol Žilinu poslať do vedenia Škvarka, ktorý prenikol košickou obranou a už sa rútil do zakončenia, keď sa mu pod nohy v poslednej chvíli hodil brankár. Tofiloski. Nebyť výbornej reakcie hosťujúceho gólmana, Košičania by inkasovali nepríjemný gól do šatne.


MŠK Žilina - MFK Košice 0:1 (0:0)

Gól: 84. Diaby. Rozhodoval: Kráľovič, ŽK: Pečovský - Hovančík, 1529 divákov

Žilinčania pokračovali v tlaku aj po zmene strán, ale na začiatku druhého polčasu sa neujali šance Gubu ani Majtána, no a o slovo sa prihlásili hostia. V 56. minúte Matič nacentroval presne na voľného Diabyho v pokutovom území a nebyť vynikajúceho Dúbravku, Košičania mohli ísť do vedenia. Východniari sa začali postupne osmeľovať, čo demonštrovali ďalšou možnosťou na gól, keď po hodine hry zakončil protiútok peknou strelou z hranice šestnástky Karaš, mieril však tesne vedľa. V 72. minúte však sériu veľkých príležitostí spálili opäť domáci. Po štandardke najprv Pichovu strelu zblokovali iba obrancovia, po ňom Piaček opečiatkoval spojnicu košickej brány a Gubovu dorážku zlikvidoval Tofiloski. Rovnako skončila aj ďalšia Majtánova hlavička. V 84. minúte za to prišiel trest, keď po nádhernom prieniku Sekuliča dostal prihrávku Diaby a prízemnou strelou poslal Košice do rozhodujúceho vedenia. Žilina už v krátkom čase odpovedať nedokázala, Košičania preto vyhrali pod Dubňom 1:0.

Zostavy a striedania:

Žilina: Dúbravka - Angelovič, Piaček, Akakpo, Ricardo Nunes - Pečovský - Barčík, Bello (46. Guba), Škvarka (78. Paur), Mihalík (46. Pich) - Majtán

Košice: Tofiloski - Ostojič, Kavka, Bašista, Sekulič - Bukata (55. Diaby), P. Šinglár, Hovančík, U. Matič - Viazanko, Karaš (66. Duda)

Hlasy po zápase:

Štefan Tarkovič, tréner Žiliny: "Futbal nám v súčasnosti ukazuje svoju horšiu tvár. Veľmi sme dnes chceli zvíťaziť, chceli sme dať do toho všetko, ale to sa nám napokon vypomstilo. Svoje príležitosti sme opäť nedokázali premeniť na gól, súper bol v našej šestnástke veľmi nebezpečný a po jednej pokazenej rozohrávke v závere zápasu sme bohužiaľ pykali. Bez gólov sa jednoducho vyhrávať nedá, musíme premieňať šance. Snaha nestačí, musíme ukázať hernú kvalitu."

Ján Kozák, tréner Košíc: "Do Žiliny sme prišli so skromným cieľom potrápiť domácich, napokon z toho bolo viac V prvom polčase sme hrali prakticky bez útočníka, snažili sme sa prehusťovať stred poľa, tak aby sa súper kombinačne nemohol dostať pred našu bránku. Po zmene strán domáci viac riskovali, čiže odkrývali priestor, my sme to využili nasadením brejkového hráča a to nám prinieslo víťazný gól. V Žiline často nevyhrávame a máme z toho radosť."
 
 

Vyberte región